Om na een jarenlange actieve carrière bij de lokale jeugdbeweging KSA Erembodegem niet in een zwart gat te vallen, zochten enkelen onder ons een ander medium om gedurende de ettelijke zondagen met elkaar te kunnen optrekken. De gemeenschappelijke passie voor motoren zorgde ervoor dat anno 2005 enkelen hun rijbewijs behaalden, waarna geïnvesteerd werd in hun eerste gemotoriseerde tweewieler. 

Sinds de start van het nieuwe motorseizoen 2006 werd er in frequentere mate in groepsverband gereden tijdens eigen ritten of tijdens onze eerste deelnames aan treffens in onze omgeving. Deze gebeurtenissen verspreidden zich als een lopend vuurtje binnen de kringen van de jeugdbeweging en haar aanverwanten, waardoor menigeen van de ‘aa garde’ en de recentelijk afzwaaiende generatie zich ook geroepen voelden om zich bij het klikske aan te sluiten. Bovendien kwamen we ook regelmatig over de vloer in het dorpscafé @fundum, waar de ‘sterke’ motorverhalen werden opgevangen door omstaanders zodat uiteindelijk hier ook een bron aan potentiële motorrijders werd aangeboord. 

De groep groeide zienderogen en in het jaar 2007 werd er voor eerst deelgenomen aan treffens onder een geïmproviseerde clubnaam ‘MC KSA’. Dit wees op een gemeenschappelijke interesse om onder éénzelfde groepsnaam te kunnen rijden bij deelname aan treffens ea., waardoor de evolutie naar het oprichten van een club niet ver meer kon uitblijven. De officiële geboortedatum van onze motorclub werd vastgelegd op 20 april 2008, de eerste rit waarbij er onder onze officiële clubnaam werd gereden. 

De club is ondertussen uitgegroeid tot een aardig aantal leden, waaronder piloten en duo's van verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende types motoren. Aan het begin van elk motorseizoen wordt een jaarkalender opgesteld, waarin de verschillende weekends worden voorzien van motoractiviteiten, gaande van deelname aan treffens tot het rijden van eigen ritten (inclusief jaarlijks clubweekend). Ondanks een volle agenda, wordt er in de club geen verplichting opgelegd betreffende een minimum aantal deelnames per jaar. Iedereen rijdt dus mee wanneer het voor hem/haar past, weliswaar volgens een gedragscode, die eerder als leidraad moet gezien worden voor het veilig rijden in groepsverband!  

Personen die graag in groep rijden en zich in onze ‘clubpolicy’ kunnen vinden, zijn steeds welkom ons te vervoegen tijdens één van onze ritten. Op latere termijn kan men zich dan officieel aansluiten. Men kan ons steeds contacteren via de site of men kan steeds een bezoek brengen aan ons huidig clublokaal "De Plesj" (Erembodegem-Dorp)

Motorgroeten!